Redőnyök

Napjainkban talán legelterjedtebb árnyékoló a redőny, ami nem meglepő megannyi előnyös tulajdonságát és kedvező ár/érték arányát figyelembe véve.

ablakEzen árnyékoló megoldás népszerűsége a sokféle típusnak, könnyű kezelhetőségnek, hosszú élettartamnak, egyes redőny típusoknál a motorizálhatóságnak, a kedvező ár/érték aránynak és a kombinálhatóságnak köszönhető. A felszerelt redőny egyszeri befektetést követően jelentős megtakarítást produkál, ami télen a fűtésszámlán jelentkezik, nyáron pedig a villanyszámlán érezhető hatása (megfelelő redőny használattal nincs szükség klimatizálásra). A redőny emellett védi a nyílászáró állagát, helyettesíthet más árnyékolókat (pl. függöny).

A korszerű külsőtokos redőny előnye, hogy utólag majdnem bármilyen befelé nyíló nyílászáró elé felszerelhető. Arra azonban számítani kell, hogy a redőnytok felül némileg leszűkíti majd a nyílás szabad felületét.

Fontos említeni, hogy létezik redőnytokba beépített szúnyogháló. Ebben az esetben a szúnyogháló tengelye is a redőnytokba kerül, ez megfelelően kialakított tokot, s hozzá való dupla vezetősínt igényel. Az üvegszál alapanyagú szúnyogháló a rugós előfeszítésű tengelyre automatikusan tekeredik fel. A szúnyogháló a vezetősínben kefés szegélyek között mozgatható, így tökéletes védelmet biztosít a repkedő rovarok ellen. Praktikus, bár kicsit költségesebb megoldás.

Egyes redőny típusok (alumínium redőny) bizonyos biztonságtechnikai funkciókat is betölthetnek, valamint szúnyoghálóval kombinálva (kombi redőny) megkímélik Önt, ill. pénztárcáját a különféle rovarirtó szerek vásárlásától.

A redőnyöket egyrészt anyaguk ( műanyag, alumínium, fa), másrészt a beépítés módja (külsőtokos redőny, vakolható tokos redőny, ráépített redőny) szerint különböztetjük meg.

 

Az alumínium redőnyök előnyei

Az alumínium redőnyök előnyeiAz alumínium redőny tartós, erős anyagból készül, így hosszú távú megoldást jelenthet Önnek árnyékolás szempontjából. Az alumínium redőny ellenáll az időjárás viszontagságainak, az erős szélnek, jégesőnek, hőmérséklet változásoknak. Ellenálló az UV-sugárzással szemben, nem fakul ki, hosszú időn keresztül megtartja új állapotát.

Az alumínium redőny remek hőtartó tulajdonsága miatt igen kedvelt termék, hiszen nyáron hűt, télen fűt. A nyári kánikulában nem engedi be a nagy meleget, hűsen tartja lakásunkat, míg télen bent tartja a hőt, így kellemes meleg marad otthonunkban. Az alumínium redőny teljes sötétséget képes tartani a szobában, így nem kell arra ébrednie, hogy betűz a nap, ám ha mégis szereti a tört fényt, hagyhat egy kis rést, ahol beszűrődhet a fény.

Ha Ön is szeretné élvezni az alumínium redőnyök számos előnyét, válassza cégünket és rendeljen tőlünk redőnyt! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

 

Az alumínium redőnyök és a biztonság

Az alumínium redőnyök és a biztonságNapjainkban értékeink, ingatlanunk, valamint hozzátartozóink védelme kiemelten fontos szerepet tölt be a biztonságtechnika szempontjából, hiszen sajnos egyre jobban elszaporodtak a betöréses bűncselekmények. A széles piaci kínálatból számos biztonsági berendezés közül válogathatunk az igényeinknek megfelelően, melyek közül az egyik alapvető és mindenki számára elérhető lehetőség az alumínium redőny.

Az alumínium redőny biztonságtechnikai előnyei:

  • Illetéktelen behatolás esetén nehezen felfeszíthető redőny, valamint, amennyiben ez megtörténne, az nagy zajjal jár, amely rögtön felkelti mindenki figyelmét és a behatoló nem maradhat észrevétlen.
  • Az alumínium redőnyöknek akár motorral működtethető, időzítővel ellátott vagy riasztó rendszerre rákötött változata is elérhető.
  • A nem motoros változatok esetében manuálisan zárható rendszerrel is elláthatók a redőnyök.
  • Tűzbiztonsági szempontból programozható változatok is megtalálhatóak a piacon.

Gondoskodjon felelősségteljesen otthona biztonságáról és válasszon az igényeinek megfelelő alumínium redőnyt, amelyről bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A műanyag előnyei az árnyékolástechnikában

A műanyag előnyei az árnyékolástechnikábanA műanyagnak ma már az építőipartól a háztartásig mindenhol kulcsfontosságú szerepe van. Az anyag számtalan előnyét minden szakág igyekszik kihasználni és a maga javára fordítani. Az árnyékolástechnikában jártas szakemberek is hamar rájöttek, hogy a redőnyök világában a műanyag lesz a legjobb választás.

A műanyag redőnyök szerencsésen ötvözik és hordozzák a műanyag legjobb tulajdonságait; vízállók, hőállók (bizonyos fokig), könnyen tisztíthatóak, egyszerűen pótolhatóak vagy toldhatóak. Lehetőség van egyedi méretű és színű redőnyök kivitelezésére is.

A műanyag ráadásul a környezetet is kíméli két szempontból is: az idő előrehaladtával újrahasznosítható, valamint a műanyag redőnyök és nyílászárók kiváló hőszigetelők, így az energiaveszteséget is csökkenti használatuk.

Ennek a kiváló anyagnak az előnyeit mind magában hordozza a műanyag redőny, amely kitűnő választás a tökéletes árnyékolás elérése érdekében, ráadásul utólagosan is felszerelhető bármely otthonba. Ha műanyag redőnyt szeretne, keressen fel minket!

 

Ezért döntsön a redőny mellett

Ezért döntsön a redőny mellettOlyan sok lehetőség van az árnyékolástechnikai piacon, hogy már elbizonytalanodott, mit válasszon? Nem meglepő, hiszen valóban számos olyan megoldással találkozhatunk, aminek rengeteg előnye van – ejtsünk néhány szót a redőnyökről ebből a szempontból is!

A redőnyök méltán népszerűek már hosszú idő óta, hiszen sokan megtalálják a számításukat a segítségükkel.

  • A nagy alapanyag és színválaszték lehetőséget ad arra, hogy könnyen megtaláljuk az otthonunkhoz passzoló darabot.
  • A redőnynek könnyű a kezelése, valamint a tisztítása is egyszerűen megoldható, hiszen elég egy nedves ronggyal áttörölni és nem igényel leszerelést.
  • Nyáron kint tartja a meleget, télen pedig a hideget, így a fűtésszámlán is érződik a hatása pozitív irányban.
  • Plusz akadályt jelent a rosszindulatú embereknek, így akár meg is előzhet egy betörést.
  • A redőnyök hosszú élettartammal rendelkeznek, nem kell rájuk rendszeresen költeni.

Keressen minket Ön is bizalommal, ha minőségi redőnyt szeretne – mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!